Amerikai önkéntesek a zalai kistelepüléseken

ifjúságügy; közösségfejlesztés; oktatás; nemzetközi kapcsolatok; kommunikáció

A szülők és a tanárok tapasztalata  - a zalai kistelepüléseken, de összességében országosan is - hogy az általános és középiskolás fiatalok anyanyelvi környezetben nem tudják használni a tanult idegen nyelvet, jelen esetben az angolt. Amerikai partnerünkkel (Learning Enterprises) évről-évre sikerrel szervezzük meg a programot a zalai kisfalvakban.

A jó gyakorlattal az alábbi célokat valósítjuk meg:

1. A kommunikáció fókuszú angol nyelvoktatás: amely a beszédet, kommunikálást hangsúlyozza, hogy minél több tanulónak legyen esélye hétköznapi beszédkörnyezetben használni a nyelvet.

2. Kreativitás fejlesztése: A tanárok a korábban elsajátított, külföldi tanítási módszereket használnak, melynek célja, hogy a tanulók másféle légkört is tapasztalhassanak.

3. Kulturális háttér és tapasztalatok cseréje: A tanárok nemcsak az angol nyelvet, hanem az országuk kultúráját, hagyományait is hozzák magukkal. A program előmozdítja a kultúrák találkozását, a párbeszédek, kapcsolatok, barátságok kialakulását.

4. Az önkéntes szellem terjesztése: A programban résztvevő tanárok szívesen és nagy lelkesedéssel tanítják a nyelvet mindenféle ellenszolgáltatás nélkül. A befogadó családok is önkéntes alapon jelentkeznek, és a tanár befogadásával, ellátásával a település érdekeit szolgálják.

 

Megvalósító szervezet neve: Zalai Falvakért Egyesület
Címe: 8900 Zalaegerszeg Kosztolányi u. 10.; levelezési cím: Zalaegerszeg Kossuth u. 47-51.
Elérhetősége: 06/92-511-260
Online elérhetőség:
www.zalaifalvak.hu zalafalu@t-online.hu zalaifalvak@gmail.com

Kapcsolattartó neve: Szeder- Kummer Mária
E-mail címe: zalafalu@t-online.hu
Telefonszáma: 06/92-511-260

A programról bővebb információt talál az alábbi címeken: https://zalaifalvak.hu/index.php/tevekenysegeink/onkentesseg/60-learning-enterprises
http://www.learningenterprises.org/

image